Páníčkův spolehlivý průvodce #1: Jak správně vybrat misku

Naši chlupatí mazlíčci nám kromě radosti občas přidělávají i starosti. Všichni se ale shodneme, že to za to stojí. Občas se ale hodí nějaká rada, protože mít psa je vlastně docela fuška. Dnes se proto podíváme na to, jak vybrat správnou a kvalitní misku.

 

Ideální mistička, šťastný pes i kočička

Pokud jde o naše milované mazlíčky, my sami si musíme vybrat přístup, jak o ně hodláme pečovat. Vždy máme na výběr. Můžeme se sice vydat cestou nejmenšího odporu, ale to neznamená, že je to pokaždé správně. Náš parťák si zaslouží kvalitní péči, která mu zajistí naprosté pohodlí, špičkový zdravotní stav, a hlavně spoustu šťastně strávených chvilek po našem boku. 

 

Všechna rozhodnutí a starosti budou vždy na nás. Výjimkou není ani pořizování klíčového vybavení a potřeb. Misek na krmení a vodu jakbysmet. V dnešním článku si na ně pořádně posvítíme a neopomeneme pejsky ani kočičky. Možností je požehnaně a bude jen a jen na vás vybrat tu nejvhodnější. Vlastně ne tak docela, dnes vám s tím pomůžeme my. Zjistíte, že stačí pár klíčových informací a výběr misek pro vaše mazlíčky bude rázem brnkačka. 

 

Jak na správnou misku? Takhle teda ne

Začneme hned tím, jak se to nedělá. Jasně, je to zvíře a bude mu stačit nějaká miska, co se nám válí doma. Nebude. Kromě nepohodlí pro samotného psa či kočku, budete také proklínat všechny svaté, až se všude po bytě budou válet střepy, kusy jídla, nebo psík s miskou při každé svačince procestuje celý byt. Ne, není to příjemný zvuk ani podívaná. Při výběru dokonalé misky chlupáčovi na míru je nutné brát ohled hned na několik faktorů:

 

 

  • Materiál
  • Údržba
  • Preference
  • Velikost

 

 

S výběrem si dejte načas

První věcí, na kterou je třeba se zaměřit, je materiál. Plasty, porcelán a další lehké či snadno rozbitné materiály vypusťte z hlavy. Pokud teda doma nestojíte o pořádnou paseku. Nejlépe poslouží těžší a šikovně upevněné misky. Popularitě se dlouhodobě těší nerezové kovy, kvalitní keramika a dřevo, ale v současnosti třeba i beton.

 

S materiálem se váže i otázka snadného čištění. Některé misky lze jednoduše strčit do myčky, ale to není vždy pravidlo. Při výběru si dejte pozor na dobrou omyvatelnost. V tomto ohledu jsou univerzální jedničkou misky z nerezových kovů, které se čistí snadno, rychle a nezůstanou na nich mastné fleky ani nepříjemný zápach. V módě je také špičková keramika s vrstvami impregnace. Čistí se snadno, ale pozor – použijte vlhčený hadřík, žádnou myčku.

 

Kočka je fiflena, pes to má na párku!

Pes je pes a kočka je kočka. Tento hbitý postřeh sice nelze vyvrátit, ale není to vždy tak jednoduché. Nejen, že kočky a psi mají naprosto jiné preference a povahy, rozdíly se najdou také přímo ve vlastních řadách. Začneme u micin. Kočky se velikostí většinou tolik neliší, pokud se vám doma na gauči neválí třeba mainský mývalí fešák. Používejte vždy mělké misky. Není dobré, když se kočka do misky musí krkolomně natahovat a kroutit si u toho vousky. 

 

Kočka je oproti psovi daleko náročnější. Asi jste vypozorovali, že čičina je často tak trochu malý psychopat a ráda kontroluje své okolí. To platí i u krmení. Kočka nerada pije tam, kde má jídlo. Je háklivá na zápach a do vody se jí navíc mohou dostat kousky jídla. Snadným řešením jsou samostatné misky a svou roli hraje i materiál. Nerezová ocel a keramika se snadno umyje a nezapáchá

 

Dejte si pozor – na velikosti záleží

Nemusíte hned zavrhovat dvojité misky, ale kočkám v nich doporučujeme kombinovat pouze jídlo. Pejsci jsou na druhou stranu daleko větší „prasátka”. A je jim to jedno. Na co si je třeba dávat větší pozor, je velikost. Správné rozměry zajistí adekvátní porce a náš čtyřnohý kamarád se tak nebude přejídat. Zaměřte se také na samotné zpracování. Pro větší psy kupte misky na podstavci, nebo jinak upevněné. Nejen, že se nepřevrhnou, ale navíc vám poděkují klouby a páteř vašich chlupáčů.

 

Už se vám o miskách i zdá?

Jedna miska, celý set, zakotvená, nebo na ven? Možností jsou mraky. Kterou si teda vybrat? Pokud stále tápete, máme pro vás hned několik doporučení. Řekneme si komu nejvíce sedí a proč.

 

U velkých psů zůstaneme. Dvojitá miska Monolit z březové překližky je nejlepší kamarád větších plemen. Kromě špičkového zpracování poslouží také jako parádní doplněk do domácnosti. Stojan má protiskluzové gumové nožičky a nerezové misky lze mýt v myčce. Zaručené pohodlí pro vás i vašeho mazlíčka.

 552-6

Dvojitá miska pro psy Monolit – černá

 

Vuku Labbven jsou keramické misky s dubovým základem pokryté 3 vrstvami impregnace proti vodě a vlhkosti. Svým designem jsou vhodné pro menší psy a kočky. Dají se navíc sehnat ve dvojité verzi, ale i samostatně. Vypadají stylově a dají se snadno přemisťovat. Pozor, nepatří do myčky!

 500

Miska pro psa i kočku Vuku – bílá & černá

 

Milovníci zahrádek a pěkných exteriérů určitě ocení Trogolo od MiaCara, opravdu pořádnou mísu. Venkovní model z betonu je díky asymetricky zkoseným vnitřním hranám sympatickým řešením pro psy všech velikostí. Stabilní zdroj pití té nejvyšší kvality. 

 1557-1

Miska pro psy MiaCara Trogolo – tmavě šedá

 

Miska Rico od značky Labbvenn si navíc zakládá na minimalistickém moderním designu. Svou jednoduchostí a kvalitou udělá radost jak mazlíčkům, tak i páníčkům. Základnu ze stylového hliníkového plechu doplňují dvě vysoce kvalitní nerezové misky. Tato řada je k dostání pro mazlíčky všech velikostí!

183421016_297111468562963_8351317162965490154_n (1)

Miska pro psa i kočku Rico - bílá




Pro naše miláčky bychom udělali vše, co jim na očích vidíme a pohodlí díky kvalitním potřebám je to nejmenší. Pokud toužíte po širším výběru, náš e-shop je nabitý špičkovými produkty pro psy i kočky.