Tipy a rady, jak udělat vašeho pejska šťastnějším

pelíchá

 

→Přírodní psí kosmetika←

Věříme, že u vašeho psa je línání spojené s klasickým fyziologickým procesem, kdy starou srst nahrazuje za novou. Pro podzimní období je to typické – chystají si kožich na zimu. 

Pokud se snažíte, aby byla srst vašeho psa pěstěná, nahlédněte do naší kategorie s kosmetikou. Najdete tam nejen nejrůznější přírodní šampony a kondicionéry, ale také třeba arganový olej, po němž bude jeho srst hladká, lesklá a voňavá.  

 

 

                                                                ~ Páníčci, pozor na tyto rostliny! ~

 

257830377_202468545396688_5499106889993359753_n

V módě jsou teď interiéry plné květin. Mějme ale na paměti, že některé z nich mohou být pro naše psy a kočky jedovaté. 

Na obrázku uvádíme pár z nich.

 

                                                                          ~ Nejlepší péče o psí tlapky ~

 

 →Přírodní psí kosmetika← 

Teď v zimě dostávají psí tlapky obzvlášť zabrat. Sníh, led, posypová sůl a štěrk, to vše jim nedělá vůbec dobře.Naštěstí existují balzámy, které packám dodají výživu a ochrání je. Třeba tento, zcela přírodní, od Lila loves it. Mrkněte k nám na e-shop!

 PS: V našem e-shopu naleznete také skvělé přírodní balzámy na tlapky.

 

                                                                                       ~ Psí láska ~

  

pes

 

Pes je zkrátka doopravdy nejvěrnější přítel člověka.

 

                                                                        ~ Tipy pro venčení psa v zimě ~

 

→Vše pro venčení psa←

Pro českou zimu je typický sníh a mráz. Naši psi na ně ale přesto nejsou zvyklí. Zde je proto pár tipů, jak jim toto období co nejvíce ulehčit a zpříjemnit.

 

~ Čím nekrmit psa ~

nekrmit psa

→Misky pro psy←

 

Je toho mnohem víc, co se psům nedoporučuje. Tentokrát se podíváme na tyto 4 potraviny a proč jim nedělají dobře:

 

Čokoláda - Může způsobit záchvaty, bezvědomí a v krajních případech i smrt psa. Obecně platí, že čím je čokoláda tmavší, tím je pro ně nebezpečnější. Příznaky se nemusí projevit i několik hodin. 

 

Avokádo - Pro psy je jedovaté, protože obsahuje toxickou složku persin, která jim může poškodit srdce, plíce a jiné tkáni. 

 

Rajčata - Obsahují tomatin, který je podobný solaninu (jedovatý alkaloid). Pokud jich pes pozře hodně, může být letargický, nadměrně slinit, mít dýchací problémy, zvracet, mít průjem nebo naopak zácpu, rozšířené zornice a křeče.

 

Kofein - Stimuluje centrální nervový systém a cévní systém, tudíž vyšší koncentrace může způsobit zvracení, neklid a bušení srdce. 

 

Pozor na to a kdyby se vám cokoliv nezdálo, ihned vyhledejte veterináře! 

 

~ Rychlá regenerace ~

 

pes spray regenrace

 

Balzám první pomoci – https://www.petari.cz/balzam-prvni-pomoci-lila-loves-it/ – ideální pro podrážděnou a akutně poraněnou pokožku. 

Silver spray – https://www.petari.cz/silver-spray-lila-loves-it/ - působí antibakteriálně a hojí problematickou a poškozenou pokožku. 

 

Oba přípravky mají úžasné zcela přírodní složení a nádherně voní. Splňují ty nejnáročnější ekologické a kosmetické standardy, které jsou blízké kosmetice pro lidi. 

 

Pro dosažení nejrychlejších výsledků doporučujeme napřed nanést Silver spray a poté Balzám první pomoci. Máme vyzkoušeno na vlastních psech, že to skutečně funguje!

 

I pes může mít podrážděnou nebo suchou kůži.  A občas se také stane, že se někde odře nebo nějak jinak povrchově poraní. U nás najdete přírodní kosmetiku, která umí rychle hojit, a hodí se ji mít doma! 

 

~ Psí škytavka ~

 

→Vše pro psy←

Možná to znáte – pes začne nepravidelně dýchat, trochu až sípat a nevypadá u toho vůbec dobře. V takovou chvíli se snažíte psovi pomoci dýchat stabilněji a rytmičtěji, ale nedaří se. Většinou je škytavka psa krátkodobá a rychle odezní. Nebezpečná je jen výjimečně. Zde je však pár tipů, jak na ni vyzrát.

 

~ Výchova psa ~

 

pes vychova

→Vše pro psy←

Pes si zaslouží jenom lásku. A samozřejmě – také trochu vhodně zvolené výchovy.  

 

~ Pes a cukrovka ~

 

pes cukrovka

→Vše pro psy←

Nejen lidé, ale i psi mohou mít Diabetes Mellitus, tedy cukrovku. Pokud se u vašeho parťáka častěji objevují na obrázku zmíněné příznaky, určitě zpozorněte. 

 

Cukrovkou častěji trpí fenky, ale jsou k ní celkově náchylnější psi s nadváhou a vyššího věku. Existují také určitá plemena, které mají dispozice – např.  jorkšíři, knírači a samojedi. 

 

 Co dělat, když máte podezření, že ji váš psík má?   

Zajděte k veterináři, který prozkoumá přítomnost glukózy v moči.  Pokud se cukrovka potvrdí, vysvětlí vám, jak se o pejska starat. Není to ovšem nic dramatického, cukrovka u psů se léči změnou stravy, cíleně pak také inzulínem a tabletami. 

 

~ Pro pohodlné (a oku lichotivé) psí cestování ~

 

autosedačka pes

→Autosedačky pro psy←

Jak cestuje váš pes? Má deku, sedačku, jezdí v kufru nebo na sedačce? Opravdu nás to zajímá a budeme vděční, když nám napíšete do emailu info@petari.cz, jak to máte právě vy! 

 

V našem sortimentu je celá řada psích sedaček. Všechny jsou velmi funkční, líbivé, pro psy pohodlné a chránící vozidlo proti psím chlupům. 

 

Na obrázku vidíte růžovou autosedačku Glamour módní značky Oh Charlie. V čem je super?

check má vyšší stěny, takže z ní pes nevypadne ani při průjezdu zatáčkami

check silikonové kuličky jako výplň jsou velmi pohodlné

icons_bett-website_zeichenflache-1-2 komfort zajišťuje i pohodlný polštář

check má upevnění pro bezpečnostní pás a vnitřní zapínání na postroj psa

sewing-machine celá je vyrobená ručně

 

~ Když pes líná ~

 

pes padani chlupu

 →Přírodní psí kosmetika← 

 

Padání chlupů u psa je normální, nadměrná ztráta srsti může ale být příznakem nějakého problému. Občas ji způsobuje nedostatek některých vitamínů, minerálů, omega 3 a 6 mastných kyselin. 

Máte-li podezření na vážnější problém, určitě zajděte k veterináři, ať vše prošetří.

 

~ Pro citlivou psí strs ~

 

šampon

 

Tenhle post je tu především pro psí paničky, než pro kohokoliv jiného. 

 

Možná si ráda děláte radost v drogerii nákupem nejrůznější kosmetiky. Každou z nás baví něco jiného, ale asi se shodneme, že teď frčí produkty přírodní, s co nejčistším složením a také ty se zajímavou značkou. Produkty William Walker kloubí tohle všechno dohromady. Je to sice kosmetika pro psy, ale budete ji milovat a garantujeme vám, že ji vašemu psovi budete závidět! 

 

Tenhle šampon je pro psi s citlivou kůží. 


Má prima složení s pH speciálně přizpůsobeným psí kůži, nemá v sobě žádné parfémy, parabeny, minerální oleje ani barviva nebo silikony.  Vydrží neskutečně dlouho a váš pes se po jeho použití bude cítit prima. 

 

~ Když pes skáče po kom nemá ~

 

→Vše pro psy←

Většina lidí miluje, když na ně jejich mazlíček vyskočí, aby jim ukázal svou náklonnost. Pro některé lidi to může být velká nepříjemnost.

 

Pes vás může ušpinit, zanechat vám chlupy na oblečení a když je těžký, klidně vás i porazí. A vůbec - hlavně pokud pes skáče po cizích lidech, není to moc milá záležitost.  

 

Jak ho to odnaučit? Zde je pár tipů.

 

~ Masáž dělá psům dobře! ~

 

277594125_528785548612120_5467659702267708816_n

→Vše pro psy←

 

Pokud svého psa milujete a chcete mu udělat radost, dopřejte mu masáž. 

 

Pomáhá uvolnit svaly a může zvyšovat hladinu serotoninu v mozku, díky čemuž se bude cítit šťastnější a uvolněnější! 

 

Kromě mazlení proto nezapomínejte na dobré a pravidelné masáže!

 

~ Epilepsie u psa ~

 

277972966_685891215948782_2122926391818489333_n

→Vše pro psy←

 

U psů se jedná u jednu z nejčastějších neurologických poruch. Jedná se o chronický stav způsobující opakované záchvaty, které se projevují změnou v chování, hybnosti a vnímání. 

 

→ Pokud jste si u svého psa všimli v grafice jmenovaných příznaků, navštivte svou veterinu, kde určí léčbu. V případě, kdy se jedná o krátké záchvaty, které se projevují jen ojediněle, léčba pravděpodobně nebude potřebná. Podstatná je frekvence, délka a síla záchvatů a vyplatí se je pro přehled zaznamenávat, aby lékař situaci správně posoudil. Kromě léků mohou psovi pomoci i přírodní medikamenty. 

 

→ Záchvaty se mohou dít bezdůvodně, často ale existuje nějaký spouštěč – např. stres, fyzické napětí, alergie nebo nízká hladina cukru v krvi. 

 

→ Jak psovi při záchvatu pomoci? Možností není mnoho. Důležité je zachovat klid, pozitivní přístup a být zvířeti na blízku. Důležité je dbát o to, aby se o nic nezranil.

 

Přejeme vašemu pejskovi hodně zdraví a moc vás oba zdravíme!

 

~ Pro pohodlné nastupování ~

 

278400925_294935656119709_2359326066365238200_n

 

Některý tam bez problémů vyskočí, jiný se ostýchá nebo nemůže. Pomoci pak musí páníček. Nástupy ovšem mohou být i elegantní – s touto rampou, kterou jednoduše vysunete z kufru auta. Psík si bude připadat jako na přehlídkovém mole (pravda, trochu do kopce) a páníček se neumaže ani neunaví. 

 

PS: Ideální doplněk k našim autosedačkám Travelmat, znáte je?

 

~ Zajímavé informace o spánku psů ~

 

→Vše pro psí spánek←

 

Psi jsou rozkošní, když spí. Ať už jsou malí, nebo velcí, pohled na ně je zábava i při spánku – jak jim cukají nohy, hýbou ušima, vyštěkávají, ale samozřejmě také chrápou i slintají.

 

Spánek je celkově fascinující věc. Vybrali jsme proto pár zajímavostí, které se týkají psů.

 

~ Spaní jako na obláčku ~

 

279257086_789981771949083_492573056801571876_n

→Vše pro psí spánek←

 

Psí pelíšek doslova vybízející k ulehnutí – to je model Lisbon od designérské módní značky Oh Charlie.  Nejen, že je výjimečně pohodlný, ale také praktický – jeho potah jde prát v pračce, tudíž není problém ho udržovat v čistotě. Potěší, že jde o 100% evropskou ruční práci, je z ekologické textilie a jeho strany jsou měkké a extra odolné. Tomu se zkrátka říká luxusní psí poležení! 

 

~ I psi mají horečku! ~

 

279196969_670626974224393_638013257011323657_n

→Vše pro psy←

Jaro je ošemetné – teploty se zvyšují, sluníčko svítí, ale může nás ofouknout či prochladneme – psy stejně jako lidi. Mezi nejčastější příčiny horečky ovšem patří hlavně záněty nebo infekce. Zvýšením tělesné teploty se totiž tělo snaží zabránit růstu a množení patogenů.

 

Váš psík se vám nepozdává? Sledujte ho a když se nebude lepšit, určitě zajděte na veterinu.

 

~ Ležení hodné psího krále ~

 

279467662_518343089786631_4233781669307813963_n

Vše pro psí spánek←

 

Někteří psi se mají líp než lidé. Ti, kterým páníčci dopřejí tuto stylovou pohovku, určitě! Získala dokonce designovou cenu Red Dot. 

 

Její polstrování je měkké, oboustranné a zcela omyvatelné, takže je nejen krásná a pohodlná, ale také praktická. 

 

MiaCara zkrátka ví, co dělá a její produkty patří mezi naprostou špičku v luxusním zboží pro zvířata. A věděli jste, že název této značky v překladu z italštiny znamená ,,můj miláček”? Pokud si potrpíte na to nejlepší, musíte ji znát.

 

~ Ušní trápení ~ 

ušní trápení

→Přírodní kosmetika pro psa←

Psi mají přirozenou tendeci si škrábat uši.  Častokrát to dělají, protože se snaží zmírnit svědění a nepohodlí způsobené špínou, ale také roztoči a parazity. Když se jejich přemnožení (mikrobiom je zcela přirozená věc a na kůži i ve sliznicích ho má každý) zkombinuje s častým koupáním,  alergiemi a špínou (jsou to přeci jen psi), ušní infekce je tady.  

Tahle infekce přitom není nic zanedbatelného. Způsobuje bolest a když dojde daleko, tak i ztrátu sluchu. Na pozoru by se měli mít zejména páníčci malých psů s jemnou strukturou zvukovodu. 

 Jednou za čas by měl váš veterinář na uši vašeho psa rozhodně mrknout a zkontrolovat je. 

 

 

~ Nejlepší přátelé pro aktivní lidi ~ 

aktivní psí plemena

Psi poskytují společnost, lásku, loajalitu a pokud k sobě vybereme vhodné plemeno, pak i partnerství pro každou chvilku. 

 

Jestliže jste aktivní nebo se aktivními chcete stát, námi vybrané rasy jsou ty, s kterými nebude skoro žádná procházka dostatečně dlouhá – čerstvý vzduch a sluníčko si s těmito čtyřnohými parťáky pořádně užijete. 

 

~ Ten nejlepší doktor ~

Výběr veterináře je jedním z vůbec nejdůležitějších rozhodnutí, které pro svého psa nebo kočku uděláte.  Pro zajišťování dlouhého a zdravého života je dobrý doktor zkrátka nesmírně důležitý a jeho výběr by proto měl být promyšlený. Že je vám některá veterina blízko lokalitou je sice příjemné, kvalita péče je ale to nejdůležitější. 

 

Máte dobrého veterináře? Jakého a kde? Napište nám komentář, třeba se informace bude hodit i dalším páníčkům! 

 

~ Co s sebou musí mít pes výletník? ~

věci co psovi přibalit

 

Je tu čas výletů a dovolených, na které naše čtyřnohé kamarády bereme častokrát s sebou. Že potřebují granule a misku s vodou je jedna věc, rozhodně ale nesmíme zapomenout ani na jejich pohodlí a bezpečnost. 

Extra zmínit musíme psí lékárničku. Ta by měla obsahovat pinzetu na klíšťata, kapky do očí, kapky do uší, krém na tlapky (najdete i v naší nabídce), léky na zažívací problémy, dezinfekci, případně všechny léky, které pes užívá. 

 

Co psovi přibalujete vy? Dejte nám vědět, třeba to obohatí i další páníčky! 

 

~ Jméno zvířete  – rozhodnutí na celý jeho život  ~

 

psí jméno

 

Uvažujete nad pořízením nového zvířete? Jeho pojmenování může být pěkný oříšek. Výběr správného jména je důležitá věc, a tak s ním nespěchejte. Někdy správné jméno vyslovíte během pár minut a ani nebudete vědět, jak se to stalo, jindy budete potřebovat inspiraci. 

 

Podívejte se do kalendáře – lidského i kočičího nebo psího.

Napoví zbarvení srsti. Barva kožichu může navést – k Zrzkům, Čertíkům, Snížkům a podobně. 

Zvířata jsou boží stvoření. Co se inspirovat božstvy? Takový Amon, Eset, Athéna, Hekaté, Cháron, Odin či Freya zní vznešeně! 

Nový kamarád se může jmenovat třeba jako některá z vašich oblíbených seriálových či filmových postav.

A co pohádková jména? Kocour Mikeš má pořád něco do sebe.

Někdo se odhodlá své zvíře pojmenovat i jako nějaké jídlo či potravinu. Určitě už jste slyšeli o Sušenkách, Špagetkách a podobně… 

 

Fantazii se meze nekladou. Navíc u zvířete nemusíte přemýšlet, zda se k sobě hodí jméno a příjmení.

 

~ Jsou psi barvoslepí? ~ 

286208413_745886576434710_5173686844953046817_n

 

→Vše pro psy←

Vidí psi všechno černobíle?  Tvrdilo se to celá desetiletí, pravda je ale jiná. Poměrně nový výzkum a závěry o psí anatomii a chování ukazují, že i když psi nevidí stejné barvy jako lidé, některé barvy přeci jen vidí.  

 

Zajímavost - Pokud chcete při hře plně upoutat všechny psovy smysly, měli byste vyhledávat hračky buď modré, nebo žluté, aby vyčnívaly mezi mdlejšími odstíny hnědé a šedé v psově zorném poli. To možná vysvětluje, proč mají psi tolik tolik rádi žluté tenisové míčky. 

 

 

~ Jak mít ostříleného cestovatele v autě ~

->Vše pro cestování se psem<-

Některý to má rád a sám do auta od začátku skáče, jiný je ve stresu, kňučí a nikam nechce. Cestování v autě má svá úskalí, ale zvyknout si na něj může každý. Čím dříve s ním začnete, tím snáze si pes na cestování zvykne. Dejte mu čas a vězte, že pokud jste nervózní vy, pravděpodobně nebude ve své kůži ani on. 

 

Mějte také na paměti, že nepřipoutaný pes je v autě nebezpečný sám sobě i spolujezdcům (představte si možné následky, prudkého brzdění nebo nedej bože bouračky). V našem sortimentu najdete úžasné psí autosedačky Travelmat, které jsou pohodlné, pěkné, dobře se udržují a poskytují bezpečí vašemu psovi i autu.

 

 

~ Pes jako společník na kolo ~ 

jak se psem zvladnout jidzu na kole

Obdivujete páníčky se psy, kteří spořádaně běží po boku jejich kola? Vězte, že to může zvládnout i ten váš. Bude to ale možná chtít chvíli cviku a trpělivost. 

 

 Myslete na to, že při jízdě je nejdůležitější vaše bezpečnost, bezpečnost vašeho psa i lidí okolo. Snažte se proto myslet na vše, a na výlety na kole se psem se vždy dobře připravte. 

 

Co váš pes a kolo? Kamarádí se?  

 

 

~ Snad se páníčci nebudou zlobit ~

zajimava fakta o psech

 

Vědci z Canisius College v americkém Buffalu zjišťovali, zda je pes při spánku žen lepším společníkem než jejich partner nebo kočka. Jejich studie zkoumala 962 žen, přičemž 55 % z nich sdílelo svou postel alespoň s jedním psem a 31 % alespoň s jednou kočkou. Z celkového počtu účastnic pak 57 % spalo v ložnici i se svým partnerem. Cílem studie bylo zjistit, jak kvalitní spánek ženy mají a jestli se cítí v bezpečí. 

 

Analýza přinesla zajímavé závěry – lidští partneři a kočky působí na ženský spánek rušivě, zatímco psi se lépe přizpůsobují a své paničky obvykle příliš neruší – naopak přispívají ke kvalitě spánku, protože se přizpůsobují lidskému cyklu. 

 

Zajímavé, že? 

 

~ Aby byla pohoda i ve vedru ~

Zrychlený dech, vyplazený jazyk… všichni to známe. Vyplazený jazyk je jeden ze způsobů, jak se psi přirozeně ochlazují. Psi uvolňují teplo nadměrnou produkcí slin, takže základem je zvýšit jejich pitný režim, aby se jim tekutiny doplnili. Další triky zmiňujeme ve videu. 

 

‼️ Rozhodně psa nikdy nenechávejte samotného v autě!

 

PS: Ochlazování je v létě důležité, ale pozor, psi totiž taktéž trpí infekcí močového měchýře, kterou způsobuje např. studená voda při koupání. Vždycky dejte svému psovi možnost se usušit. 

 

Vhodné rostliny

~ Věděli jste, že některé sváteční rostliny mohou být pro vašeho mazlíčka nebezpečná? ~ Zde je několik báječných tipů k dekoraci a darování rostlin bezpečných pro domácí mazlíčky, abyste se vyvarovali bolesti břicha, případně něčemu horšímu. 

 

jak pečovat o psí tlapky v zimě

5 tipů, jak pečovat o psí tlapky v zimě

>Balzám na tlapky<

 

Novoroční předsevzetí pro vás a vašeho psa (1)

6. Novoročních předsevzetí pro vás a vašeho psa 

#1 více pohybu

Aktivity jako frisbee hry, inline bruslení, jízda na kole, koupání v jezerech (ok, na to si pár měsíců počkejte), tanec se psem, agility, jogging nebo turistika přinášejí psům a pánům spoustu zábavy a pohybu!

#2 stop prokrastinaci

Na začátku roku si udělejte seznam se všemi nepříjemnými úkoly a naplánujte si je v kalendáři. Máte tak jistotu, že vše stihnete, na nic nezapomenete a nebudete to mít pořád na

paměti. Prokrastinace tedy nemá šanci. Zní to dobře, že?

Úkoly, které byste měli řešit v roce 2023, jsou např.

Očkování (pro vás a vašeho psa)

Kontroly u veterináře (také váš zubař by vás rád viděl!)

#3 Zdravá strava a méně sladkosti

Vytvořte si například týdenní plán, co budete vařit. Zajistěte si dostatek času na vaření. Pokud budete někdy potřebovat svačinu, vezměte si nějaké ovoce, které jste si ráno připravili. Sáhnout po čokoládě bude méně svůdné. Pro zdravou výživu pro vašeho psa si můžete nechat poradit od veterináře.

Psovi můžete nabídnout i nějaké ovoce nebo zeleninu jako svačinu, ale také domácí pamlsky, kde víte, že jsou v něm samé zdravé suroviny a nejlépe chutnají, když jsou dělané s láskou.

 

# 4 Udělejte si více času pro svého psa a rodinu

Patříte k těm „vždy vytíženým“ typům? Na začátku roku si vědomě stanovte během týdne čas, který trávíte jen s rodinou a svým čtyřnohým přítelem. Prozkoumejte spolu nové lesní oblasti nebo si zahrajte frisbee

 

# 5 Udržujte sociální kontakt

Kontakt s jinými psy je mimořádně důležitý zejména pro mladé psy, ale i dospělé. Sociální kontakty jsou pro vás také velmi důležité! Spojte se tedy se svými starými (psími) kamarády a jděte spolu na procházku. ????????

 

# 6 Buďte vděční

Jak často se zlobíme kvůli hloupostem  a zapomínáme na všechny dobré věci v našem životě?

Není skvělé, že jste se se svým psem našli? Že si spolu můžete užívat života? Že vás vždy rozesměje a bezpodmínečně vás miluje? Procvičujte si vděčnost v roce 2023 a těšte se na malé, společné a úžasné chvíle se svým čtyřnohým přítelem!

Tip: Vedení deníku vděčnosti vám může pomoci s tímto předsevzetím.